Nieuws

 

 

'Verloren kinderen' verdienen burgervoogd

Kinderen die in een instelling of gezinshuis wonen, verdienen volwassenen die naar hen omkijken. Voogdij zou niet standaard moeten berusten bij een professionele voogd. Gewone mensen die het kind goed kennen en zich bij het kind betrokken voelen, moeten voogd kunnen zijn. Wettelijk kan dit al, maar in de praktijk komt dit nauwelijks voor. Dat kan anders, maar hoe?

Lees verder >

Start onderzoeksproject ‘Jouw Gezin, Mijn Zorg?’!

Op dinsdag 20 juni vond de feestelijke kick-off plaats van een nieuw tweejarig onderzoeksproject in gezinshuizen. In navolging op het vorige project ‘Professioneel Ouderschap’, dat draaide om de interactie tussen gezinshuisouders en jongeren, gaat het dit keer om de samenwerking tussen gezinshuisouders en biologische ouders. Ook dit keer is hiervoor een substantiële subsidie beschikbaar gesteld door Stichting Innovatie Alliantie.

Lees verder >

Pleegzorg boven de 18: één jaar verlenging al zeer effectief!

Publicatie gelanceerd! Voor het eerst zijn de maatschappelijke kosten en baten voor pleegjongeren die ook op 18-jarige leeftijd nog een hulpvraag hebben kaart gebracht; de maatschappelijke Business Case ‘Verlengde Pleegzorg’. Hieruit blijkt dat leegzorgverlenging niet alleen allerlei positieve effecten heeft op de jongeren, maar ook resulteert in maatschappelijke kostenbesparingen. Daarmee wordt de investering in de pleegzorgverlenging gemakkelijk ‘terugverdiend’.

Lees verder >

Ruimte voor jeugdhulp in gezinsvormen

Voor beleidsmakers in gemeenten is het document; 'Ruimte voor jeugdhulp in gezinsvormen' verschenen. Een handreiking en denkkader voor het vormgeven van jeugdhulp in gezinsvormen.

De handreiking bevat vijf ontwikkelpunten om te bekijken wat er in de gemeente nodig is om verder te komen met jeugdhulp in gezinsvormen.

Lees verder >

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen