Nieuws

Het aantal kinderen in gezinshuizen is de afgelopen twee jaar met 50% toegenomen. Van 1.728 in 2014 naar 2.594 in 2016. Dat blijkt uit de vierde Factsheet Gezinshuizen. Een forse groei. Het laat zien dat de nieuwe Jeugdwet, waarbij gemeenten verplicht zijn uithuisgeplaatste kinderen in huis te plaatsen, steeds meer wordt toegepast.

Aantal gezinshuizen stijgt met 177
Met het aantal inhuisplaatsingen nam ook het aantal gezinshuizen flink toe: van 587 in 2014 naar 764 in 2016. Een toename van 30%, met groei in alle provincies. In dezelfde tijd zijn er slechts 2 zorgaanbieders bij gekomen die gezinshuizen aanbieden. Bestaande zorgaanbieders bouwen hun gezinsgerichte aanbod dus uit. Niet alleen bieden zij meer gezinshuis plaatsen aan, ook zijn aanbieders bezig met het ontwikkelen van nieuwe of andere gezinswoonvormen. Genoemd werden onder andere het gezinshuis ‘plus’, behandelgezinnen en wonen naast het gezin.

kleinplaatjefactsheet2016website

Focus inhuisplaatsen op langdurig verblijf
Net als in 2014 is het merendeel van de plaatsingen in gezinshuizen gericht op langdurig verblijf (89%). Slechts een klein deel van de plaatsingen is gericht op crisisopvang (5%) of tijdelijk verblijf (6%).

Uithuisgeplaatste kinderen krijgen steeds vaker een plek in een gezinshuis. Dit biedt hen een normale, stabiele leefomgeving en de ondersteuning die zij nodig hebben voor hun verdere ontwikkeling. Het belang van het kind staat daarmee voorop zoals in de Jeugdwet staat omschreven.

> Lees hier alle cijfers rond inhuisplaatsen van 2016 in de Factsheet Gezinshuizen 2016

 

 

 

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen