Aanbod

Opvoeders zijn bij uitstek personen die kinderen graag aanspreken op hun talenten en hun mogelijkheden, maar hoe doe je dat in de dagelijkse praktijk van een gezinshuis of pleeggezin?

“Dit vond ik een zeer goed inhoudelijke training die boeide, leerzaam was, op een goed niveau, de juiste verdieping, de fantastisch kennis en vaardigheden van de trainster”.

Trainer: Anne Van Rheede - 2 daagse

Geen workshop, geen mini-training, maar een ontmoeting over het thema 'eigen kinderen'. We werken volgens de principes van een dialooggesprek.

Begeleid door Annemieke de Vries - een dagdeel

Met de Ervaarring ontdek je in een korte sessie wat jou/ jullie nu écht te doen staat.

Je bent ooit gestart als gezinshuis. Misschien vraag je jezelf wel eens af of ‘het’ nog wel klopt.
Of je nog de voor jou goede dingen doet in je leven / gezinshuis.
En misschien kom je er zelf en met elkaar even niet uit. Of hebben jullie behoefte om eens stil te staan bij jullie drijfveren.

Je hond zet gedrag in om rust in jouw ‘gezinshuisroedel’ te creëren en te behouden. Met deze training kan je dit gedrag herkennen en sturen en invloed uitoefenen op de interacties. Met deze training krijg je meer inzicht in hondengedrag, de invloed van honden op mensen en de pedagogische meerwaarde van het inzetten van een hond bij kinderen met complex trauma.

een online (blended) training met filmpjes, oefeningen en opdrachten.

“Met kinderen praten, heb ik nooit geleerd. Het is best lastig om over moeilijke onderwerpen te praten. Ik merk dat ik het er dan maar niet over heb. Misschien gaat het dan vanzelf over….”. “Als je weet hoe je dat moet doen, is het zo leuk om met kinderen te praten. Het is gewoon een kwestie van oefenen en nieuwsgierig zijn naar wat het kind wil vertellen.”

Trainer: Annemieke de Vries -  2 VCR’s en 6 online elearning sessies