Aanbod, voor gezinnen met inhuisgeplaatste kinderen

Word ook trainer en deel jouw ervaring in pleeg- en gezinshuiszorg!
Heb jij ervaring in het opvoeden en begeleiden van uithuisgeplaatste kinderen in een gezin? En zou je die specifieke kennis en ervaring als trainer willen delen met andere pleeg- en gezinshuisouders? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Mensen leren het meest van een trainer die de juiste kennis én de juiste vaardigheden heeft. Deze zesdaagse trainersopleiding biedt je de mogelijkheid om je algemene vaardigheden als trainer te ontwikkelen. Daarnaast leer je om deze vaardigheden juist voor het trainen van pleeg- en gezinshuisouders in te zetten.

Workshopleiders

Bep van Slooten en Annemieke de Vries

Data

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijden

9:30-16:30 uur

Locatie

Jadezaal - De Glind

Min. aantal deelnemers

12 

Prijs

€ 1200,00

Accreditatie

SKJ 50.00 punten
Registerplein 50.00 punten

Doelen van de training
•             Het vergroten van de algemene trainingsvaardigheden;
•             Het opdoen van specifieke kennis en ervaring ten aanzien van het trainen van pleeg- en gezinshuisouders;

Voor wie is de training en wat zijn de voorwaarden?
De  ‘training in trainingskwaliteiten’ is bedoeld voor ervaren pleeg- en gezinshuisouders die als trainer van hun collega’s aan de slag willen. Daarnaast zijn we op zoek naar pleegzorgprofessionals die als onderdeel van hun werk (aspirant) pleegouders trainen, maar daar geen specifieke trainersopleiding voor hebben gevolgd.

Wat kun je verwachten?
Het is een actieve training, waarin je veel zelf oefent. Kennisoverdracht gebeurt deels klassikaal en deels via e-learning. Bij de training hoort een trainershandboek om te gebruiken als handleiding voor als je zelf workshops of trainingen geeftJe krijgt ook opdrachten zoals zelf een korte training te geven.

Optioneel de ‘train de trainer-dag’
Optie voor de zevende dag, dit is bedoeld als jij in je organisatie deze 6 daagse training wilt gaan geven, en zijn persoonlijke coaching en supervisie onderdeel van het programma. Je kunt er dus voor kiezen deze dag te volgen. Tijdens de opleiding kijken jullie met de trainers of er voldoende interesse is voor dze optie.

Doe je mee? Informatie over aanmelden en motivatie
Deze training voeren we uit in samenwerking met het programma ‘Versterken van de Kracht van pleegouders’. En wordt mede gefinancierd door Stichting Kinderpostzegels. Met name de pleegouders komen in aanmerking voor subsidie op het deelnemersbedrag. Dat betekent dat we een selectie maken van deelnemers, die gezamenlijk bijdragen aan het eindresultaat. We vragen je daarom je aanmelding te motiveren. Onderaan deze pagina vind je de aanmeldknop om je in te schrijven. Je ontvangt daarna een bevestiging met daarbij een bijlage waarin we naar je motivatie vragen. Wil je dit invullen en mail naar ons. Daarna nemen we weer contact met je op.

Over de trainers
Bep van Sloten heeft jarenlange ervaring in de pleegzorg; eerst als pleegouder, later op professioneel vlak als adviseur en trainer. Tussen 2005 en 2007 was zij namens de IFCO (International Foster Care Organisation) betrokken bij de ontwikkeling van een Europees ‘train de trainer-project’ voor pleegouders uit Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië en Polen.

Annemieke de Vries heeft zelf 12 jaar een gezinshuis gehad. Ze heeft zich middels meerdere train de trainerstrainingen bekwaamd in trainen en heeft een trainersopleiding afgerond. Op dit moment is ze programmaleider bij het Gezinspiratieplein en dagelijks betrokken bij de kennisthema’s van pleeg- en gezinshuizen.

Deze training is mede tot stand gekomen door Stichting Kinderpostzegels Nederland.

 Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Mijn bestelling

Je hebt geen bestelling geplaatst.

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen