Factsheet gezinshuizen 2011

Het Gezinspiratieplein is in 2012 opgericht met de bedoeling een impuls te geven aan gezinsvormen. Vele jaren is er met een groot netwerk praktijkkennis opgehaald, is nieuwe praktijkkennis ontwikkeld en gebundeld, werden trainingen verzorgd en is landelijk innovatie op gang gebracht. Gezinshuizen kwamen landelijk op de kaart te staan en er ontstonden programma’s ter professionalisering van gezinshuizen.

Op deze pagina vind je een verzameling van informatie en artikelen die tot 2021 zijn verzameld. En natuurlijk vind je hier relevante nieuwe informatie.

Factsheet gezinshuizen 2011

In Over gezinshuizen 5464 downloads

Het eerste landelijke onderzoek (2011) leverde veel informatie op over de kenmerken van gezinshuizen. Wil je weten hoeveel gezinshuizen er in jouw provincie zijn? Wil je meer weten over de problematiek van de kinderen? Of ben je geïnteresseerd in de achtergrond van de gezinshuisouders? Deze en veel meer gegevens vind je terug in de Factsheet Gezinshuizen.

Auteurs   Annemieke de Vries & Maartje Gardeniers
Publicatiedatum     oktober 2011
Uitgever   Rudolphstichting en Gezinshuis.com
Trefwoorden   Kenmerken gezinshuizen, gezinshuizen Nederland, aantallen, geografische spreiding, gezinssamenstelling, netwerk, achtergrond en motivatie gezinshuisouders, problematiek kinderen, relatie biologische ouders