Met twee families leven

Het uitgangspunt van de training is om stil te staan bij de kinderen die leven met 2 families. Hoe is dit voor hen en hoe ga jij hiermee om als gezinshuisouder en of professional?

“De theorie werd direct verbonden met de praktijk. Door het daarnaast heel persoonlijk te maken wordt de theorie eigen gemaakt”. 

Trainer: Brenda van Alst-Schut - 2 daagse

Data 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijden

 2 dagen van 09.30 - 16.00 uur

Locatie

De Glind

Max. aantal deelnemers

12

Prijs

€ 399,- vrijgesteld van  BTW
we bieden de training ook anders aan; kijk hieronder voor de opties
Geaccrediteerd

SKJ punten: 12
Registerplein: Geaccrediteerde scholing GHO: 12
Contacturen: 12 

Wat leer je in deze training?

In deze training maak je kennis met de systeem pedagogische visie en werkwijze. De uithuisgeplaatste kinderen en hun gedrag worden in hun systemische context gezien, in het leven met 2 families. Deze systemische invalshoek geeft een ruimere blik, er wordt uitgezoomd in plaats van ingezoomd. Dit draagt bij aan het inzicht van de deelnemers op de uithuisgeplaatste kinderen en hun gedrag. Daardoor ontstaat er vaak ook een vernieuwde/andere blik op de opvoeding en handelingsmogelijkheden van de deelnemers zelf.

Wat is de inhoud van deze training

Er is aandacht voor de systeemtheorie van gezinssystemen.
Vragen die aan bod komen:

  •  Wie horen er bij een gezinssysteem?
  •  Wat is de ordening in een gezinssysteem?
  •  Wat betekent het voor een kind en zijn ouders om samen niet op en in te kunnen groeien?
  •  Hoe geef je een waardige plek aan ieder gezinslid binnen een gezinshuis?
  • Hoe ga je om met de biologische ouders van de kinderen?

Het uitgangspunt van de training is om stil te staan bij de kinderen die leven met 2 families.
Hoe is dit voor hen en hoe ga jij hiermee om als gezinshuisouder en of professional?

Hoe wordt er gewerkt in deze training?

De training bestaat uit twee dagen waarin theorie en oefeningen met elkaar worden afgewisseld. Daarnaast zal er aan de hand van casuïstiek (van de deelnemers zelf) kennis worden gemaakt met het werken met systeem pedagogische opstellingen (houten figuren). Deze opstellingen zijn visuele instrumenten die inzicht kunnen geven in de vaak onzichtbare dynamieken en patronen in een gezin. Deze inzichten dragen bij aan welke (pedagogische ) stappen er worden gezet in het belang van het kind en zijn systemen.

Voor wie is de training?

Pleeg- en gezinshuisouders en anderen, die zich bij dit onderwerp betrokken voelen. Deze training is uitermate geschikt om als team gezamenlijk te volgen. 

Kennismaken met de trainer Brenda van Alst- Schut

Brenda van Alst-Schut is de trainer van met twee families leven en eigenaar van Praktijk De Eigen Wijze. In haar praktijk biedt zij systeem (pedagogische) coaching en systeem therapeutische ondersteuning. Verder biedt Brenda vanuit haar praktijk ondersteuning aan gezinshuisouders, WMO begeleiding, jeugdzorg, SOS Kinderdorpen en verzorgt zij trainingen voor het coachen met tafelopstellingen. Haar hart en ervaring ligt bij kinderen die niet meer thuis kunnen wonen dan wel mogelijk worden uitgeplaatst en hun ouders. In de afgelopen 12,5 jaar heeft Brenda gewerkt als jeugdbeschermer en vanaf maart 2019 richt zij zich helemaal op haar eigen praktijk. Samen met haar man en twee zonen woont Brenda in het bosrijke Ermelo.