Het Gezinspiratieplein geeft een impuls aan onderzoeken en kennistrajecten over het professioneel opvoeden van kinderen met meervoudige en complexe problematiek. Daarin werkt het Gezinspiratieplein samen met kennisinstituten en praktijkorganisaties. Het onderzoeksprogramma bouwt voort op onderzoeken en kennistrajecten die de initiatiefnemers van het Gezinspiratieplein de afgelopen jaren hebben uitgevoerd.

Als richtlijn voor de onderzoeken van de komende jaren is een kennisagenda opgesteld, met daarin de belangrijkste onderzoeksvragen. De nadruk in het onderzoeksprogramma ligt voorlopig op professioneel opvoeden in gezinshuizen. De kennis en informatie die dit onderzoeksprogramma oplevert, is ook voor andere gezinsvormen -zoals pleeggezinnen- relevant.

De vier hoofdthema’s van de kennisagenda zijn:
1)  Selectie, opleiding en ondersteuning van pleeg- en gezinshuisouders.
2)  Langdurig opgroeien: matching, verplaatsen en uitplaatsen.
3)  Professioneel opvoeden van kinderen met meervoudige en complexe problematiek.
4)  Positionering pleeggezinnen en gezinshuizen in het nieuwe stelsel zorg voor jeugd.

Onderzoekstrajecten
In de  pdf Kennisagenda Langdurig Opgroeien  wordt per thema kort beschreven welke kennis beschikbaar is en welke onderzoeks- en ontwikkelvragen er zijn.  In 2016 is er een update van deze kennisagenda gepubliceerd, met de bij ons bekende nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken. Deze update lees je hier. Alle actuele onderzoeksprojecten vind je op de pagina Onderzoekstrajecten.  

Onderzoeksvragen
Een aantal geformuleerde onderzoeksvragen uit de Kennisagenda worden nog niet opgepakt, deze zijn verzameld op de pagina Openstaande onderzoeksvragen. Deze vragen zijn niet minder relevant of minder noodzakelijk om te beantwoorden, het is voor ons simpelweg niet mogelijk om alle vragen tegelijkertijd te onderzoeken.
Graag komen wij in contact met mensen en/of organisaties die zich bezig houden met deze thema's of onderzoeksvragen. Enkele vragen zijn bij uitstek geschikt voor studenten die een thesis willen schrijven ter afronding van hun studie.

Contact
Wil je meer weten over een van deze onderzoeken, heb je zelf een relevante onderzoeksvraag of voer je een onderzoek uit op één van deze thema’s? Neem dan contact met ons op.  Het Gezinspiratieplein wil graag gevoed worden door mensen uit de praktijk!

 

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen