Nieuws

 

 

Lancering van de website met alle verslagen, mini-magazines, interessante filmpjes over samenwerken en alle modules.

Gezinspiratieplein werkte hieraan mee: zie ook ons kennisdossier.

 

Een goede match tussen een pleegkind en een pleeggezin of gezinshuis is belangrijk voor het succes van een plaatsing. Het Nederlands Jeugdinstituut en Stichting Kinderpostzegels nodigen u uit voor het online symposium Matchen doe je samen!,
                  op 23 november van 14.00 tot 16.30 uur.
Onderzoekers vertellen over de resultaten van hun onderzoek naar matching; een ouder en een pleegouder delen hun ervaringen en wordt de nieuwe editie van het handboek Methodisch Matchen geïntroduceerd.

Volledig online cursus - veel zelf oefenen - geef je op met een maatje, zodat je samen leert

Door kinderen te vragen naar hun mening en beleving en hun gevoel, voelen ze zich geaccepteerd. Door hun gevoel te bespreken, geven we ze erkenning. Door kinderen te vragen om advies boren we krachten in ze aan die ze niet kennen. Luisteren vergroot de eigen kracht van kinderen en vergroot hun zelfvertrouwen. In deze training leer je hoe je dat doet. 

 

Met de Ervaarring ontdek je in een korte sessie wat jou/ jullie nu écht te doen staat. Je bent ooit gestart als gezinshuis. Misschien vraag je jezelf wel eens af of ‘het’ nog wel klopt. Of je nog de voor jou goede dingen doet in je leven / gezinshuis. En misschien kom je er zelf en met elkaar even niet uit. Of hebben jullie behoefte om eens stil te staan bij jullie drijfveren.

De trainers Bep en Annemieke zitten er klaar voor! Wat fijn om na ruim een half jaar weer verder te kunnen met de Training in Trainingskwaliteiten. Dag 5 staat op het punt te beginnen en volgende week is de afsluiting met dag 6. Alle cursisten geven dan een eigen training. Zo brengen ze wat zij geleerd hebben in de praktijk. En je ziet het; alles op 1,5 meter afstand.