Online Symposium Matchen doe je Samen - 23 november

Een goede match tussen een pleegkind en een pleeggezin of gezinshuis is belangrijk voor het succes van een plaatsing. Het Nederlands Jeugdinstituut en Stichting Kinderpostzegels nodigen u uit voor het online symposium Matchen doe je samen!,
                  op 23 november van 14.00 tot 16.30 uur.
Onderzoekers vertellen over de resultaten van hun onderzoek naar matching; een ouder en een pleegouder delen hun ervaringen en wordt de nieuwe editie van het handboek Methodisch Matchen ge├»ntroduceerd.

Programma

Opening door Danielle Oomen en lancering van het vernieuwde handboek Methodisch Matchen.
Plenaire sessie: Kirti Zeijlmans deelt de bevindingen van haar promotieonderzoek naar matching.
Deelsessies: In vier deelsessies, verdeeld over twee rondes, kunt u in gesprek met de sprekers en met elkaar.

  • In gesprek met Kirti Zeijlmans over de betekenis van haar proefschrift "Matching children with foster carers voor de praktijk".
  • In gesprek met Ellen Schep, onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede, over de betekenis van onderzoek naar de samenwerking tussen ouders en gezinshuisouders voor de praktijk.
  • In gesprek met Annemieke de Vries, programmaleider bij Gezinspiratieplein, over de betekenis van het vernieuwde handboek Methodische Matchen voor de praktijk.
  • In gesprek met vader Joop en pleegvader Boudewijn, medeoprichters van de Stichting Samen voor het kind, over hun ervaringen met het matchingsproces en de samenwerking tussen ouders en pleegouders.

Doelgroep: Medewerkers in de pleegzorg en gezinshuizen die zich bezighouden met matching. Er is plaats voor tachtig deelnemers.
Kosten: Deelname aan het symposium is gratis.
Vragen Heeft u vragen over het symposium? Neem contact op met Yamuna Ditters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie en aanmelden >

Meer informatie over Matching vind u in ons kennisdossier >