Word ook trainer en deel jouw ervaring in pleeg- en gezinshuiszorg!
Heb jij ervaring in het opvoeden en begeleiden van uithuisgeplaatste kinderen in een gezin? En zou je die specifieke kennis en ervaring als trainer willen delen met andere pleeg- en gezinshuisouders? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Mensen leren het meest van een trainer die de juiste kennis én de juiste vaardigheden heeft. Deze zesdaagse trainersopleiding biedt je de mogelijkheid om je algemene vaardigheden als trainer te ontwikkelen. Daarnaast leer je om deze vaardigheden juist voor het trainen van pleeg- en gezinshuisouders in te zetten.

Workshopleiders

Bep van Sloten en Annemieke de Vries

Data

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijden

9:30-16:30 uur

Locatie

De Glind of op locatie  

Min. aantal deelnemers

12 

Prijs

€ 1200,00

Accreditatie

SKJ 50.00 punten
Registerplein 50.00 punten

Doelen van de training


•             Het vergroten van de algemene trainingsvaardigheden;
•             Het opdoen van specifieke kennis en ervaring ten aanzien van het trainen van pleeg- en gezinshuisouders;

Voor wie is de training en wat zijn de voorwaarden?

De  ‘training in trainingskwaliteiten’ is bedoeld voor ervaren pleeg- en gezinshuisouders die als trainer van hun collega’s aan de slag willen. Daarnaast zijn we op zoek naar pleegzorgprofessionals die als onderdeel van hun werk (aspirant) pleegouders trainen, maar daar geen specifieke trainersopleiding voor hebben gevolgd.

Wat kun je verwachten?
Het is een actieve training, waarin je veel zelf oefent. Kennisoverdracht gebeurt deels klassikaal en deels met kleine groepjes. Bij de training hoort een trainershandboek om te gebruiken als handleiding voor als je zelf workshops of trainingen geeftJe krijgt ook opdrachten zoals zelf een korte training geven.

Optioneel is de ‘train de trainer-dag’
De train de trainersdag is een extra (7e) dag, dit is bedoeld als jij in je organisatie deze 6 daagse training wilt gaan geven. Persoonlijke coaching en supervisie zijn onderdeel van het programma. Je kunt er dus voor kiezen deze dag te volgen. Tijdens de opleiding kijken jullie met de trainers of er voldoende interesse is voor deze optie.

Doe je mee? Informatie over aanmelden 
Deze training is ontwikkeld in samenwerking met het programma ‘Versterken van de Kracht van pleegouders’. En werd mede gefinancierd door Stichting Kinderpostzegels. Wanneer er voldoende interesse is, zal deze training weer ingepland worden. 

Over de trainers
Bep van Sloten heeft jarenlange ervaring in de pleegzorg; eerst als pleegouder, later op professioneel vlak als adviseur en trainer. Tussen 2005 en 2007 was zij namens de IFCO (International Foster Care Organisation) betrokken bij de ontwikkeling van een Europees ‘train de trainer-project’ voor pleegouders uit Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië en Polen.

Annemieke de Vries heeft zelf 12 jaar een gezinshuis gehad. Ze heeft zich middels meerdere train de trainerstrainingen bekwaamd in trainen en heeft een trainersopleiding afgerond. Op dit moment is ze programmaleider bij het Gezinspiratieplein en dagelijks betrokken bij de kennisthema’s van pleeg- en gezinshuizen.

Deze training is mede tot stand gekomen door Stichting Kinderpostzegels Nederland.