Vitaal, tot je erbij neervalt - Training

Vitaal zijn en blijven, is voor pleeg- en gezinshuisouders een must. Tijdens deze training ervaar je wat de specifieke condities zijn om je vitaal te voelen én leer je hoe ze ervoor zorgt vitaal te blijven. 

"Goed om stil te staan bij vitaliteit in zijn diversiteit en na te denken over wanneer hoe en waarom. De houding van de trainster was open, oprecht, iedereen stond open voor elkaars mening en diversiteit"

Trainer  Cathy Ververda
Datum Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tijden  10.00 - 17.00 uur
Locatie  volgt
Max. aantal deelnemers  10
Prijs  € 199,- 
Extra We bevelen je aan deze training samen met je (eventuele) partner te volgen.
Niveau Basis; academieactiviteit die essentieel is in het opvoeden/begeleiden van uithuisgeplaatste jeugdigen in een gezinswoonvorm.
Geaccrediteerde  training Vitaal is geaccrediteerd bij het SKJ en Registerplein.
SKJ punten: 12.00   Registerplein  6 punten

 

Wat leer je bij deze training?

  • Je krijgt zicht op je energiebronnen en ontdekt waar je stress van krijgt
  • Je krijgt inzicht in de manieren waarop je met je energiebronnen omgaat en hoe dat anders kan
  • Je ervaart wat jouw eigen condities zijn om je vitaal te voelen
  • Hoe je ervoor kunt zorgen vitaal te blijven

Wat is de inhoud van de training?
Professionele ouder zijn is een vak apart. Of je nu pleegouder of gezinshuisouder bent, je stelt je 'thuis' open voor kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Je geeft hen de mogelijkheid om binnen jouw huishouden op te groeien.

Om dit werk te kunnen doen, is vitaal zijn en blijven een must. Maar geen vanzelfsprekendheid. Dat besef je maar al te goed. 'Werk' en 'privé' vallen samen, wat fijn is en soms lastig tegelijk. Bovendien voer je als ouder de regie in een complex krachtenveld waar jijzelf, je partner, je eigen kinderen, de opgenomen kinderen en betrokken instanties deel van uit maken.

Tijdens de training is er aandacht voor hoe jij vitaal blijft in het krachtenveld waar zoveel dingen tegelijk je aandacht vragen en waar altijd wel wat te doen is? Kortom, hoe zorg je goed voor jezelf?

Hoe wordt er gewerkt bij deze training?
De training wordt gegeven aan de hand van een vitaliteitsmodel, die je direct op je eigen situatie kunt toepassen. Er is aandacht voor hoe je het beste kunt herstellen. Ook de verschillende copingsstrategieën komen aan bod.

Interactie door uitwisseling met en leren van andere deelnemers staat centraal.   

Voor wie is de training?
Pleegouders en gezinshuisouders.

Reacties van deelnemers van eerdere trainingen
"Het was een interessante cursus. Gezinshuisouder zijn is topsport dus energiebeheer is belangrijk. Bewustworden waar je energie van krijgt en juist niet is waardevol..cursus geslaagd."

"als er een ding duidelijk is geworden vandaag; vitaal blijven zit in de kleine dingen ... het leven is zooooo mooi als je de kleine pareltjes in het leven maar blijft zien."