Het Gezinspiratieplein is een kennisplatform voor gezinshuisouders, pleegouders en andere professionals werkzaam rondom inhuisplaatsen. Door de uitwisseling van kennis en ervaringen wil het Gezinspiratieplein hun persoonlijke en professionele ontwikkeling versterken, om zo bij te dragen aan de verbetering van kwaliteit van inhuisplaatsen.

Het Gezinspiratieplein biedt opleidingsmogelijkheden in de vorm van trainingen, workshops en opleidingen. Ook doet, of faciliteert, het Gezinspiratieplein onderzoek, ontwikkelt kennisproducten en organiseert bijeenkomsten voor het delen van kennis en ervaring.

De pleinfunctie
De praktijk van gezinsvormen vormt de voedingsbodem voor het Gezinspiratieplein. Terugkerende vragen en thema’s van pleeg- en gezinshuisouders en/of andere professionals rondom gezinsvormen zijn de inspiratiebron voor het ontwikkelen van nieuwe opleidingsmogelijkheden en onderzoeken. Het woord ‘plein’ in de naam van het Gezinspiratieplein staat voor deze ontmoeting en uitwisseling tussen pleeg- en gezinshuisouders en anderen.

Initatiefnemers
Het Gezinspiratieplein is een initiatief van drie organisaties in Jeugddorp De Glind: Rudolphstichting, Gezinshuis.com en Intermetzo. Alledrie zijn zij partner van Alliantie Kind in Gezin. Een initiatief dat binnen tien jaar 10.000 inhuisplaatsingen wil realiseren voor kinderen die niet meer bij de eigen ouders kunnen opgroeien.

Stichting Gezinspiratieplein
Het Gezinspiratieplein is een stichting.
De leiding is in handen van mevrouw Annemieke de Vries.
Het bestuur bestaat  uit bestuurders van de Rudolphstichting en Stichting Jeugddorp De Glind.  Voorzitter is Gerard de Jong (Rudolphstichting).

> Statuten
> KvKnummer: 65635973

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen