Over ons

Het Gezinspiratieplein is een kennisplatform en  opleidings- en trainingsplatform voor gezinshuizen. Op dit platform kun je educatieaanbod vinden dat speciaal geselecteerd is om aan de leervragen van gezinshuisouders te voldoen. Zo versterken we hun professionele ontwikkeling en dragen we bij aan de verbetering van de kwaliteit van gezinshuiszorg.

De historie van Gezinspiratieplein

Het Gezinspiratieplein is in 2012 opgericht om een impuls te geven aan gezinsvormen die op professionele wijze zorgdragen voor kinderen. Sinds de oprichting is er veel praktijkkennis opgedaan met een breed netwerk. Gezinshuizen zijn landelijk op de kaart komen te staan en worden in de jeugdwet inmiddels ook benoemd als voorkeursplek voor uithuisgeplaatste kinderen. Deze beroepsgroep van gezinshuisouders gaf steeds vaker aan een eenduidig en specifiek geschikt leer- en ontwikkelaanbod te missen binnen alle opleidingen en trainingen die er binnen de jeugdzorg te vinden zijn.

Het leeraanbod voor gezinshuisouders

Daarom is het Gezinspiratieplein in het najaar van 2023 in een nieuw jasje gestoken, het is nu dé verzamelplek voor trainingen- en opleidingen speciaal geselecteerd voor de ontwikkeling van gezinshuisouders. Naast al dit mooie opleidingsaanbod is er ook nog steeds veel achtergrondinformatie op deze site te vinden en kun je eenvoudig toegang krijgen tot andere belangrijke organisaties die betrokken zijn binnen de gezinshuiszorg.

De samenwerking achter Gezinspiratieplein

De drijvende kracht achter Gezinspiratieplein is Gezinshuis.com, zij werkt daarin samen met verschillende training- en opleidingspartners zoals Expect Jeugd, William Schrikker Gezinsvormen en Jeugdformaat. We zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners om ons leeraanbod uit te breiden. Zo bouwen we samen verder aan de groei- en professionalisering van gezinshuiszorg in Nederland.