Organisatie

Het opleidingsplatform voor Gezinshuizen
Met het open stellen en samenbrengen van opleidingsaanbod op Gezinspiratieplein. willen we beter voorzien in de opleidingsbehoeften van gezinshuizen in Nederland.

Gezinshuisouders leveren 24 uur per dag professionele zorg voor kwetsbare kinderen. Gerichte scholing over thema’s als traumasensitief opvoeden, hechtingsproblematiek en het zelfstandig ondernemerschap is van belang voor deze relatief jonge sector die nog volop in ontwikkeling is. Voor de meeste zorgaanbieders is de dienst ‘gezinshuizen’ een klein onderdeel binnen het totale hulpaanbod. Vanuit daar is de wens ontstaan om beschikbaar aanbod voor gezinshuisouders samen te brengen op een overzichtelijke plek: Het Gezinspiratieplein.

Het trainingsaanbod
Het getoonde aanbod is geselecteerd op basis van de behoeften en vragen van gezinshuisouders en andere betrokken in het werkveld. Dankzij deze samenwerking kunnen gezinshuisouders profiteren van meer open inschrijvingstrainingen op verschillende locaties in het land.

Onze partners
Binnen dit leerplatform zijn opleidingsproducten van Expect Jeugd en Jeugdformaat te vinden. Deze organisaties ontwikkelen praktijkgericht opleidingsaanbod voor gezinshuisouders en andere jeugdprofessionals. Gezinshuis.com is de drijvende kracht achter dit initiatief.

Onze organisatie
De organisatie achter het leerplatform van het Gezinspiratieplein bestaat uit samenwerkende organisaties die zich inzetten voor een eenduidig en specifiek leeraanbod voor gezinshuizen in heel Nederland. Momenteel bestaat de organisatie uit de volgende partners.

De samenwerking rondom het leerplatform is klein gestart, met een pilotperiode van 2 jaar. We hebben de intentie van een langdurige samenwerking.

En dat brengt ons gelijk op het volgende. Samenwerking op een centraal platform zorgt voor meer bereik en impact. Het biedt ook de mogelijkheid kritisch te kijken naar het aanbod. Welke trainingen ontbreken, welk aanbod vraagt om opbouw en op welk thema kunnen we krachten bundelen. Zo bouwen we samen verder aan goed vindbaar en toegankelijk aanbod om de vakbekwaamheid en professionalisering van gezinshuiszorg in Nederland te ondersteunen.

Samenwerken
De samenwerking staat open voor partners die de samenwerking van het Gezinspiratieplein onderschrijven en die kunnen bijdragen aan het leeraanbod voor gezinshuisouders.

Neem vooral contact met ons op!